NYERTESEK 2023

A 2023-ban először meghirdetett Flash Award-ra a várakozásokat felülmúló számban érkeztek nevezések. 

A 30 cég által beadott összesen 59 pályamunkát elismert szakemberekből álló, közel 60 fős, online zsűri értékelte első körben. Az online zsűri szavazatai alapján shortlistre került pályázatok közül, a 9 tagú fő-zsűri választotta ki az egyes kategóriák nyerteseit. A zsűri visszajelzései alapján nem csak a pályázatok mennyisége, hanem azok magas színvonala miatt is nagyon nehéz volt a döntés. 

Gratulálunk a győzteseknek!

 

1. Év B2C eseménye

Pályázat: 19. FINA Világbajnokság

Pályázó: Lounge Group - Visual Europe Group

A nagy létszámban beérkezett pályamunkák egy átfogó képet adtak a nagyközönség számára szervezett események sokszínűségéről, szakmai kihívásairól, izgalmas megoldásairól.

A nyertes pályamunka a rendezvényszervezők minden álmát és egyben rémálmát is valóra váltotta: hatalmas volumen, komplex logisztikai, rendezvénytechnikai és szervezési kihívások, extra rövid határidők, hatalmas hazai és nemzetközi figyelem, nagy közreműködői létszám, összetett elvárás rendszer, nemzetközileg standardizált rendezvényelemek, kreatív megoldások... Ezek tették izgalmas kihívássá ennek az eseménynek megszervezését. Kiemelkedő csapatmunka, profi és hatékony előkészületek, nemzetközi színvonalú megvalósítás. Ez jellemezte a nyertes pályamunkát: a 19. FINA Világbajnokságot!

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

2. Év B2B eseménye

Pályázat: Audi Hungaria Szerszámgyár bővítés

Pályázó: Special Event Budapest / Smarteq AVS 

A kategóriában olyan rendezvény kapta a díjat, amely több kategóriában és szakterületen is érintett, megmutatva ezzel a szervezők sokoldalúságát és magas színvonalú munkáját.

A díjazott rendezvény magas minőséget biztosított a szervezés, technika és lebonyolítás oldaláról, miközben kreatív ötletekkel és komplex megoldásokkal valósította meg a B2B kapcsolatok erősítését.

Az is kiemelkedő volt, hogy a hagyományostól eltérő helyszínt rendkívül jól használták fel, ami egyedi és emlékezetes élményt nyújtott a résztvevők számára, és elősegítette az üzleti kapcsolatok építését és fejlesztését.

Pályázati videó

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

3. Év belső kommunikációs eseménye

Pályázat: Telekom Magentaland

Pályázó: HD Group

Ebben a kategóriában olyan rendezvény lett a győztes, amely kifejezetten teljesítette az ügyfél céljait és a belső vállalati kommunikáció elvárásainak is tökéletesen megfelelt.

A díjazott rendezvény komplexitását mutatja a helyszínek kiválasztásánál alkalmazott megközelítés: több helyszín bevonásával valósult meg, így biztosítva a résztvevők számára a változatos és inspiráló környezetet.

A pályázati anyag minősége is kiemelkedő volt, ami hozzájárult a rendezvény sikeres megvalósításához és a belső kommunikáció erősítéséhez. A résztvevők számára értékes és hatékony kommunikációs platformot biztosított, amely elősegítette az információáramlást és a vállalati célok elérését.

Pályázati videó

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

4. Év rendezvényhelyszíne

Pályázat: A rendezvény művészete

Pályázó: MuseumEvents

A fő elvárás ebben a kategóriában az volt, hogy az adott helyszín milyen hozzáadott értéket nyújt a megrendelő számára, és mennyire kreatív módon tudja azt kiaknázni.

A díjazott helyszín saját lehetőségeit használta fel ehhez a rendezvényhez, ami önmagában is különleges választásnak számított. Azonban a szervezők ezen túlmenően, a műtárgyakat is bevonták a koncepcióba, ami rendkívül kreatív megoldásnak bizonyult, és izgalmas élményt nyújtott a résztvevőknek.

Ez a kiváló példa arra, hogy a helyszín tágas terei és a tárgyak alapfunkciójuktól eltérően is felhasználhatóak, amennyiben azokat ügyesen és ötletesen alkalmazzuk. A múzeum esetében ez egyedi és emlékezetes élményt teremtett, amely nemcsak a rendezvény sikeréhez járult hozzá, hanem az "Év Rendezvényhelyszíne" díj elnyeréséhez is.

Pályázati videó

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

5. Év catering szolgáltatása

Pályázat: Tematikus rendezvény catering

Pályázó: Terra Catering Hungary

Ebben a kategóriában olyan catering szolgáltatás lett a nyertes, amely erős üzenettel és motivációval rendelkezik a rendezvényszakma felé, és jelentős mértékben növeli annak imázsát.

A díjazott catering szolgáltató egy új, friss alternatívát nyújt a magyar rendezvénypiac számára, rendkívül innovatív és inspiráló teljesítménnyel. Az ételek és azok prezentációja egyedi és kreatív, amely igazán megkülönbözteti őket a többi szolgáltatótól.

Ennél a pályamunkánál nagyon jól látható, hogy honnan, hova jutott el a rendezvény cateringes szakma: a hagyományos "sonkatekercstől" egy innovatív, modern és figyelemfelkeltő megoldásig. 

Pályázati videó

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

 

6. Év event design kivitelezése

Pályázat: BUD Shape of Success Annual Awards Gala

Pályázó: Progressive Reklámügynökség

Ebben a kategóriában olyan rendezvény design kivitelezés kapott elismerést, amely sikeresen ötvözte a rendezvény üzenetét a vizuális megjelenítésben, és így egy egységes, harmonikus képet alkotott.

A díjazott projektben az origami stílus minden design elemében visszaköszönt, ami eredeti és kreatív megközelítés volt. Az egész rendezvényt áthatotta ez a stílus, aminek köszönhetően egy elegáns, egységes és magával ragadó atmoszférát teremtettek.

A kivitelezés során az origami stílus eredeti ötletként jelenítette meg a rendezvény üzenetét, amely azonnal felkeltette a résztvevők érdeklődését és hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

Pályázati videó

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

7. Év stand design kivitelezése

Pályázat: Magyarország Stand – IBTM WORLD 2022

Pályázó: Torter e-Design Kiállítás Kivitelező és Díszletgyártó Kft.

Ebben a kategóriában egy olyan kivitelezés nyert, amely sikeresen teljesítette a rendkívül összetett feladatot, hogy egy különleges, kreatív és a megrendelői elvárásoknak megfelelő komplex standot hozzanak létre.

A díjazott projektben a koncepció is rendkívül jól ki lett dolgozva, ami magával ragadó vizuális élményt és interaktív elemeket is tartalmazott, ezzel is megkönnyítve a kommunikációt és az információáramlást a standon belül.

Ez a stand design kivitelezés kimagaslóan teljesített a tervezéstől a gyakorlati megvalósításig.

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

8. Év technikai rendezvényszolgáltatása

Pályázat: Imperial Tobacco Partnertalálkozó: Pulze márka leleplezése

Pályázó: Smarteq AVS / MotivAction Event Kft.

A kategóriában olyan szolgáltatás kapta a díjat, amely innovatív és kreatív módon mutatta be az adott terméket, miközben olyan tárgyakat használtak a bemutatáshoz, amelyek nem a konkrét funkciójukra lettek kifejlesztve.

A díjazott projekt kiemelkedő vizualitással és élményszerű bemutatóval hívta fel a résztvevők figyelmét a brandre. A kreatív megvalósítás és az élményszerzés során a szervezők ötletes és egyedi technikai megoldásokat alkalmaztak, amelyek nagyban hozzájárultak a rendezvény sikeréhez és a termék pozitív megítéléséhez.

Ez a technikai rendezvényszolgáltatás remek példája annak, hogyan lehet a megszokottól eltérő eszközökkel és megközelítésekkel látványos és emlékezetes bemutatót szervezni.

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

9. Év kiegészítő rendezvényszolgáltatása

Pályázat: Önkéntes Program a Sziget Fesztiválon

Pályázó: Fesztivál Önkéntes Központ

A díjazott program minden szempontból sikeresen teljesítette a célját. Egyrészt a társadalmi felelősségvállalás fontosságának kidomborításával hívta fel a figyelmet arra, hogy mindannyiunknak részt kell vállalnunk közösségünk fejlődésében és jólétében. Másrészt, a program kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos, zöld megoldásokra és a fenntartható fejlődésre, bizonyítva, hogy a rendezvényszervezés területén is lehetünk példamutatóak.

Harmadrészt, a projekt során az emberi tényezők, mint a hitelesség, elkötelezettség és együttműködés kerültek előtérbe, ezáltal hozzájárulva a rendezvény sikeréhez és közösségük összetartó erejéhez.

Végül, de nem utolsósorban, a program fókuszált az önkéntesség népszerűsítésére és elismerésére hazánkban, ösztönözve az önkéntes tevékenységek terjedését és a közösségekben való aktív részvételt. 

Pályázati videó

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

Különdíjak

10. Digital Event különdíj

Pályázat: Judit Polgár vs The World

Pályázó: Universum 8

Ebben a kategóriában egy olyan rendezvényt díjazott a zsűri, amely tökéletesen beleillik a digitális rendezvények világába, még akkor is, ha eredetileg nem szükségszerűen erre a formára lett tervezve.

A díjazott rendezvény úgy vált digitálissá, hogy ez volt a legjobb megoldás a megrendelői cél és az ötletes koncepció megvalósításához. Egy hagyományos, offline rendezvény formájában nem lehetett volna ilyen jól és hatékonyan megvalósítani.

A rendezvény sikeresen elérte célját, ötletes, különleges és látványos megoldásokkal tarkítva, amelyek a nemzetközi porondon is megállták a helyüket. Országimázs szempontjából is nagyon értékes rendezvénynek számít, hiszen a digitális platformokon keresztül széles körben ismertté és elismertté vált.

Pályázati videó

Pályázati adatlap

Prezentáció

 

11. Fresh – Innovációs különdíj

Pályázat: Judit Polgár vs The World

Pályázó: Universum 8

A zsűrizés során ennél a kategóriánál az összes pályázatból kellett kiválasztani egyet, a legjobbat. Már az online zsűri szavazataiból is kiderült, hogy van egy pályamunka, amelyik kiemelkedik a többi közül és ezt a fő-zsűri is így gondolta.

A pályamunkát két kategóriában is nevezték az alkotók, az egyiket meg is nyerte. A már korábban elhangzott „ötletes koncepció, különleges és látványos megoldások” mellett a fő-zsűri a rendkívül innovatív, nemzetközi színvonalú ötletet és megvalósítást emelte ki.

 

12. Flashback – A MaReSz Életműdíja

Hegyi Attila – Albatros Party Service Kft., szakmai vezető

Hegyi Attila az Albatros Party Service Kft. alapítója, szakmai vezetője 2005 óta.

A magyar cateringpiac meghatározó alakja; 2019. és 2023. között a Rampart Gasztronómia Kft. szakmai vezetője, tulajdonostársa. Az elmúlt 20 évben olyan neves helyszínek catering-partnere, mint a Hungaroring vagy a HUNGEXPO. Mára több más üzletágban érdekelt, köztük irodaházak éttermeinek és kávézóinak üzemeltetésében.

A minőségi gasztronómia, a maximalizmus és a rendezvénycatering elkötelezettje. 2014 óta a MaReSz elnökségi tagjaként segíti a szövetség munkáját.

A rendezvényszervező szakma értékeinek ápolása és fejlődése érdekében, különösen a rendezvénygasztronómia területén kifejtett több évtizedes értékteremtő tevékenységéért, 2023-ban MaReSz Flashback Életmű díjban részesült.

A főzés már gyerekkori szerelme volt, pályáját szakácsként kezdte, majd több neves étterem chefje és szakmai vezetője lett. 2005-ben alapította meg az Albatros Party Service catering céget, ahol innovatív gondolkodásának és az ételek kiemelkedő minőségének köszönhetően ért el olyan sikereket, amelyekről még ő sem álmodott a kezdetekkor. A rendezvénycatering szolgáltatások egyik úttörőjeként ő honosította meg hazánkban például a spandex huzatos megoldásokat. Cége, az Albatros Party Service, 2009-ben megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség védnöki tábláját, 2014-ben pedig elnyerte a MaReSz Év Rendezvényszolgáltatója díját. Az Albatros – Expo Catering csapata 2019-ben sikeresen képviselte Magyarországot az International Catering Cup-on a lyoni Sirha-n szervezett nemzetközi döntőben.